O blogu/ About

 

hello-black-text-clipart17492810_1864848400402881_21366747349046023000_o

Let me introduce myself to you – I’m Jana, I’m a high schooler and I come from a small country in South-East Europe named Serbia. I guess it’s obvious that I’m a bibliophile as I own a book related blog and Instagram account, eh? Books have been a part of my life since I can remember, and I’m pretty sure it will always stay that way.

The blog was founded back in September 2015 and since then its idea is to discuss books and bookish related things, but you’ll be able to read about topics that cover TV shows, movies, music, art and life as well. This blog is conceived as an open-minded and positive place where everyone can speak out their opinion freely and where every opinion is welcome. In hope of reaching out to more bibliophiles (and people generally) this blog is bilingual, so you can find posts in both English and Serbian.

Books that are mostly being mentioned and discussed (for now) are from Young Adult genre, but as I’m still in process of discovering and investigating literature, that will probably change and there will be talks about a bunch of other genres too.

The way the books are rated is always the same. There is a star rating system and numeric rating system:

1/★ – the book was terrible

2/★★ – the book had too many flaws

3/★★– the book was average/ good but with many flaws

4/★★★★ – the book was great, but it had some flaws

5/★★★★★ – the book was phenomenal

There are also 0.25, 0.5 and 0.75 in numeric rating system so the rating is more precise.

I’m always open for suggestions, questions and collaborations and you can contact me through my social media accounts HERE.

Welcome to Fangirl’s Bookshelves and I hope you’ll enjoy your stay! ♥

Jana

Ćaos!
Da se, za početak, predstavim – ja sam Jana, srednjoškolka iz Srbije. Pretpostavljam da je očigledno da sam ljubitelj knjiga čim sam otvorila blog i nalog na Instagramu o knjigama, zar ne? Knjige su deo mog života od kada znam za sebe i prilično sam sigurna da će tako i ostati.

Blog je nastao u septembru 2015. godine i još tada je zamišljen kao mesto za diskutovanje o knjigama i raznim knjiškim stvarima, ali tu ćete svakako moći da nađete i razne objave o serijama, filmovima, muzici, umetnosti i životu. Zamislila sam ovaj blog kao prijatno  mesto, otvoreno za sve, na kome je svačije mišljenje dobrodošlo i gde može slobodno da ga izrazi. Kako bi što više ljubitelja knjiga moglo da se okupi na jednom mestu možete pronaći objave na blogu napisane na engleskom i srpskom jeziku.

Većina knjiga koje su predstavljene ili preporučene pripadaju književnosti za mlade, ali kako stalno proširujem čitalački opus i istražujem književnost, i to će se s vremenom menjati, tako da će biti reči o raznim žanrovima.

Način na koji su knjige ocenjene je uvek isti. Koristim zvezdice i brojeve:

1/★ – knjiga je loša

2/★★ – knjiga ima previše mana

3/★★★ – knjiga je prosečna/ dobra ali ima dosta mana

4/★★★★ – knjiga je odlična ali imam nekoliko zamerki

5/★★★★★ – knjiga je fenomenalna

Takođe, kada pišem ocenu brojevima, koristim i 0,25, 0,5 i 0,75 da bi ocena bila preciznija.

 

Svi predlozi, sugestije i pitanja, kao i  ponude za saradnju su dobrodošli, pa sa mnom možete stupiti u kontakt preko društvenih mreža OVDE.

 

Dobro došli na Fangirl’s Bookshelves, nadam se da ćete uživati! ♥

Jana

 

Advertisements