TAG: Žrtvovanje knjiga | Jana

 

Prvi post u 2016. Jeeej.

Verujem da sada mislite nešto tipa: „Ona je luda! Ko još želi da žrtvuje knjige ako ih voli?!“. Ali da vam kažem, odavno sam želela da uradimo ovaj tag jer je bilo mnogo zabavno gledati razne jutjubere kako ga rade, i jednostavno nisam mogla da odolim.

Takođe, ovaj tag radim iako nas niko nije tagovao, i zbog toga tagujem sve one koji žele da ga urade.

Ovaj tag stvorila je buktjuberka Arijel Bise (Ariel Bisett). Smisao ovog taga je da se u različitim životnim situacijama zarad očuvanja zdravlja, fizičkog ili mentalnog, ili čak života, učini nezamislivo – žrtvuju se knjige, koje nam se nisu dopale.

Ukoliko nam se mišljenja ne podudaraju, molim vas, nemojte me ubiti. Svi imaju pravo na svoje mišljenje, a i ovo je samo i isključivo zabave radi.

giphy.gif

 1. Knjiga kojoj je pridato previše pažnje

sumrakPočnimo od zombi apokalipse. Zamislite, recimo, da ste u knjižari i razgledate knjige, kada odjednom – bam! Zombiji napadaju! Preko razglasa vas upozoravaju da je vojska otkrila jedinu slabost zombija, a to je – knjiga kojoj je pridato previše pažnje. Koju  knjigu koja je sve oduševila, ali ste je vi mrzeli, bacate na zombije znajući da će se računati kao knjiga kojoj je pridato previše pažnje i da će ih istrebiti?

Pa, zapravo, ovu knjigu ne mrzim zaista. Štaviše, jedno vreme mi je bila sasvim okej, ali s vremenom sam uvidela da bih mogla savršeno lepo da živim i bez nje. To bi bila knjiga „Sumrak“  Stefani Majer.

 

 1. Nastavak

odaniZamislite drugu situaciju – da ste upravo izašli iz frizerskog salona sa tek doteranom savršenom frizurom, kad odjednom letnja kiša počinje na vas da lije kao iz kabla! Koji nastavak ćete rado upotrebiti kao kišobran da biste zaštitili vašu divnu frizuru?

Iskreno, ovo je prilično lak izbor, to je „Odani“  Veronike Rot.  Nakon prve dve i više nego genijalne knjige, Veronika Rot je morala sve to da upropasti pobrljanim genima i ubijanjem likova.

 

 1. Klasik:

Recimo da ste na času srpskog i profesor ne prestaje da priča o tome  kako je taj myImage.classklasik promenio svet, kako je unapredio književnost i to vam se toliko smuči da bacate knjigu profesoru pravo u lice, jer znate šta? Taj klasik je glup i vredan je i kazne samo da biste pokazali kako se osećate. Koji ćete klasik izabrati?

Ovo delo svakako ne spada u klasike svetske književnosti, ali obavezna je lektira u osnovnoj školi i mislim da savršeno odgovara ovoj temi. Mislim na „Pop Ćiru i pop Spiru“ Stevana Sremca. Bukvalno sam na jedvite jade pročitala ovo, za mene jednolično i zamorno delo, a profesorka ga je toliko hvalila i veličala da sam zaista razmišljala o tome kako da joj bacim u lice ovu dosadnu knjižicu.

 

 1. Najneomiljenija knjiga:danijela_stil_-_letnjikovac.jpgRecimo da se u bibiloteci zadesite u trenutku kada apokaliptični rezultat globalnog zagrevanja nadire u punoj snazi i cela planeta postaje ledena pustinja. Kojoj knjizi ćete prvo prići kao vama najneomiljenijoj knjizi koju ste pročitali, zbog čega nećete zažaliti ni da učinite bogohulno delo – da je spalite kako biste se ogrejali u ovako odsudnom trenutku?

Mislim da se zasad nisam susrela sa ovakvom knjigom, ali nešto najbliže tome mogla bi da bude knjiga „Letnjikovac“ Danijele Stil.  Jednostavno je previše predvidiva.

 

Šta vi mislite? Koje knjige biste vi žrtvovali? 🙂

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. Milica says:

  prezirem pop cira i pop spira
  malo mi je falilo da pocnem da placem citajuci je

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s